ממש כמו גט טקסי רק יותר משוכללת , מחירים זולים באופן יחסי למוניות ביבשת ברוב האזורים ,כאשר הנסיעה מבוצעת על-ידי מקומי שהוא אינו נהג מונית רשמי - מדובר בדרך מאוד בטוחה, מקבלים את הפרטים של הנהג לפני הנסיעה, את המחיר, את זמן ההגעה המשוער ואת סוג הרכב + מספר רישוי ,זו דרך מעולה לחסוך בהוצאות ולהגיע בבטחה ממקום למקום.
חשוב לפתוח את המשתמש בארץ כי מחו"ל זה קצת יותר מסובך (צריך לקבל SMS לפלאפון).
מפס מי - MAPS.ME
האפליקציה הכי שימושית בטיול. ניתן לנווט איתה ללא צורך בוויפי, יעילה גם בטרקים, אפשר לסמן בה את ההוסטל, מסעדות, אטרקציות, טרמינל אוטובוסים, תחנות אוטובוס ורכבת, ולראות מה המרחק ממקום למקום ברגל, ברכב ואפילו באובר.
חשוב להוריד את המפה של האזור/עיר מראש במקום שבו יש וויפי , ואז האפליקציה תיפעל מעולה אבל שימו לב לדאוג לעניין המפה מראש.
גוגל מאפס GOOGLE MAPS
אחלה אפליקציה לניווט בכל היבשת אבל דורשת וויפי/חבילה/סים.
גוגל טרסלייט - GOOGLE TRANSLATE
אפליקציית התרגום של גוגל בכל השפות.
מוביט - MOOVIT
האפליקציה הישראלית עובדת ביבשת בצורה מעולה! יש לציין שהיא לא עובדת בכל מדינה ומדינה וגם לא בכל עיר, אבל בערים הגדולות היא מעולה.
המרת מטבע – XE CURRENCY
מטבע – XE CURRENCY - אפליקציה שבה ניתן לראות את שער המטבע נכון לאותו יום. משתמשים בה על בסיס כמעט יומי בכל מדינה והיא עוזרת לקבל מושג לגבי מחירים ויעילה מאוד כאשר ערך המטבע מסובך לחישוב בראש, או כאשר תירצו לפרוט דולרים לכסף מקומי.
חשוב לשים לב שמגיעים ליעד חדש צריך להוריד במקום עם וויפי את המטבע המקומי לאפליקציה, לאחר מכן האפלקיציה תפעל גם ללא חיבור לוויפי.
טרבי פוקט - TRABEEPOCKET
נועדה למעקב אחר הוצאות בטיול על בסיס יומי. מתעדים כל הוצאה, היא מחולקת לפי מדינות (אפשר גם ערים) וקטגוריות (שופינג, תחבורה, אוכל, לינה וכו') ולכן מאוד נוחה ונגישה.
טריפ אדוויזור - TRIPADVISER
אפליקציה שמשמשת בעיקר לבחירת מסעדות (אפשר למצוא בה גם אטרקציות ובתי מלון בכל העולם).
לא משנה באיזה יעד תהיו, תוכלו למצוא רשימה של מסעדות שניתן לסנן לפי מחיר, סוג אוכל או סוג ארוחה, ומוצגת לפי דירוג האורחים והמרחק שלכם מכם. יש בה את כל סוגי האוכל שרק תרצו ואפשר בקלות להתרשם מחוות הדעת של הגולשים ומתמונות שהם העלו לאתר, לגמרי שידרוג לטיול!
רום טו ריו - ROME2RIO
אפליקציה מצוינת שמראה את דרכי ההגעה ממקום למקום (בתוך המדינה, ממדינה למדינה, באוויר, בים וביבשה). לפעמים זה מראה את השעות המדויקות ואת האופציות לרכישת כרטיס, אבל קחו בעירבון מוגבל את מה שרשום. הכי טוב לבדוק מול החברה עצמה, אבל כן שווה לבדוק לפני באפליקציה כדי להבין את המרחק ממקום למקום ולקבל מושג לדרך הצפויה.
הוסטל וורלד - HOSTEL WORLD
אפליקציה למציאת הוסטלים.
דואלינגו - DUOLINGO
אפליקציה ללימוד ותרגול ספרדית.
BDK
לשומרי הכשרות תוכלו לראות איפה יש מזון כשר (בברזיל).
שריט - SHAREIT
אם יש לכם אנדרואיד ורוצים להעביר תמונות ללא פגיעה באיכות וללא וויפי (באייפון יש את הדרובוקס).
אפלקיציית מזג אויר - WEATHERBUG
טמפרטורה נוכחית ותחזית שבועית של היעד המבוקש.
טיסות
יש אפליקציות שונות ושווה לבדוק בכולן כי בזמן אמת יש שינויים במחירים - האפליקציות המובילות הן: Expedia ,Kayak ,Skyscanner. המון פעמים אם מצאתם טיסה מסוימת בסקייסקנר לדוגמא שווה להיכנס לאפליקציה של אותה חברה ולבדוק את המחיר שם, יש מקרים שבהם רכישה ישירות דרך האפליקציה של חברת התעופה תהיה זולה יותר.
חשוב לשים לב שרשמתן את שמכם נכון ומדויק לפי הדרכון כי אם מפספסים אותם או טועים יש בעיות בבורדינג ובעליה למטוס ושינוי שם לאחר כירטוס עולה כסף.
ביטוח נסיעות
להוריד את האפליקצייה של ביטוח הניסעות שרכשתן - לחברות המובילות בביטוחי נסיעות כמו פספורטקארד/מגדל, תהיה אפליקציה עם כל האופציות השאלות התשובות ויצירת קשר עם הסוכן/מוקד.
אפליקציית חשבון הבנק
חשוב להוריד ושיהיה קוד גישה כדי שתוכלו להתעדכן בכל זמן נתון ולעקוב אחרי החשבון.